Een heerlijk recept voor rijst waar de groenten al in verwerkt zijn. Het heeft qua idee wel wat weg van nasi, maar dan met een totaal andere smaak. Wij eten het graag met een gewone braadworst.
Maar natuurlijk kan het ook perfect met een vlees vervangend product of gewoon als hoofdmaaltijd ook niet te versmaden! Als je er iets bij serveert, hou er dan wel rekening mee dat dit gerecht een hele eigen en sterke smaak heeft. Heel lekker!
Kruidige tomatenrijst
voor: 4 porties
bereidingstijd: 25 minuten
Ingrediënten
500 g tomaten
2 gele paprika’s
2 uien
2 tenen knoflook
5 el olijfolie
2 tl paprikapoeder
1 tl sambal oelek
350 g zilvervliesrijst (Biologisch)
20 gr verse peterselie plat (1 schaaltje uit de supermarkt)
Bereiding
Zilvervliesrijst koken met een snuf kurkuma en zout. Tomaten en paprika in stukjes snijden. Uien en knoflook pellen en fijnsnijden. In diepe pan 3 el olie verhitten en hierin ui en paprika 2 min. bakken. Knoflook, paprikapoeder en sambal toevoegen en 1 min. meebakken. Tomaten toevoegen en nog 2 min. bakken. Zilvervliesrijst erdoor roeren. Zout en peper naar smaak toevoegen. Aan de kook brengen en op laag vuur in ca. 15 min. gaar laten worden.Peterselie fijnsnijden en door de rijst roeren. Rijst over 4 borden verdelen.
Smakelijk eten!
Originele bron: AllerHande
WWW.JAMMIE040.NL
Comments