• About the Cook and the Writer…
  • over het koken van #P
  • tips & tricks
Jammie040!

gewoon lekker

gebak

Oatmeal cookies

26 mei 2013

oatmeal cookies - Jammie040.nl

Een erg typisch Amerikaans recept, maar dan met een Nederlandse twist: er zit veel minder suiker in dit recept dan de Amerikanen graag zouden zien. Maar ja, wij van Jammie040 zijn nou eenmaal geen zoetekauw.

Deze oatmeal cookies heb ik diverse keren meegenomen naar social media bijeenkomsten zoals #BYOpicknick of #OntbijtStoepje; de hashtag #oatmealcookie werd bijna trending topic… 😉

Havermout koekjes zijn favoriet bij zowel kinderen als volwassenen. Oatmeal cookies zijn gevuld met haver, gedroogd fruit en gehakte noten. Het beslag kun je gemakkelijk vooraf maken en laten rusten in de koelkast zodat je op ieder moment vers gebakken koekjes kunt maken.

Oatmeal cookies

voor: 15 grote koeken
bereidingstijd: 45 minuten (inclusief 12 tot 15 minuten baktijd)

oatmeal cookies - Jammie040.nl

Ingrediënten

110 gr. pecannoten of walnoten, geroosterd en fijngehakt
170 gr. ongezouten roomboter
165 gr. licht bruine bastard suiker
1 groot ei
1 tl. vanille extract
105 gr. bloem
0,5 tl. baking soda
0,5 tl. zout
1 tl. gemalen kaneel
260 gr. havermout
125 gr. gedroogde cranberry’s, rozijnen of chocolade chips

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 175 *C, en bekleed 2 à 3 bakplaten met bakpapier.
  2. Rooster de noten in een koekenpan (8-10 min.) tot ze licht bruin zijn, laten afkoelen en fijn hakken.
  3. Mix in een kom de roomboter en suiker tot een romig geheel (2-3 min.).
  4. Voeg het ei en het vanille extract toe aan het boter/suiker mengsel en mix nog ca.1 min.
  5. Meng in een aparte kom de bloem, baking soda, zout en gemalen kaneel samen.
  6. Voeg de bloem toe aan het botermengsel en mix tot een geheel.
  7. Voeg als laatste de havermout, gehakte noten en gedroogde cranberry’s, rozijnen of chocolade chips toe. Goed mengen.

Zelf gebruik wij voor het proportioneren van de koekjes een ‘ice cream scoop’. Plaats de bolletjes op het bakpapier en druk plat met de vingers. met een gewone ijstang krijg met dit recept ca. 15 koeken van ongeveer 12cm doorsnee. Je kunt zo’n bolletje deeg natuurlijk ook in tweeën delen voor 2x zoveel koekjes die de helft zo groot zijn…

Bak de koekjes ongeveer 12-15 min. En haal ze uit de oven. Laten afkoelen.

Originele bron: Joyofbacking.com

WWW.JAMMIE040.NL

oatmeal cookies #BYOpicknick - jammie040.coachsander.nl

oatmeal cookies #BYOpicknick

oatmealcookies voor Kop Koffie bij Ons Moeder tijdens de Geluksroute040 - jammie040.coachsander.nl

oatmealcookies voor Kop Koffie bij Ons Moeder tijdens de Geluksroute040

 

 

 

 

 

 

 

Oatmeal cookies en kopi luwak -- jammie040.coachsander.nl

Oatmeal cookies en kopi luwak Big Mountain

The making of oatmeal cookies - jammie040.coachsander.nl

The making of oatmeal cookies

 

 

 

 

 

 

 

En als je wil zien hoe de Amerikanen het maken, het is zo’n simpel (maar heel lekker recept):

Share

Share
Tweet
Email
Pin
Comment
vorige
volgende
  1. Noud zegt

    11 juni 2013 om 12:13

    Ze waren héérlijk!
    Overschot is nog verder gedeeld met ouders en op werk, ook daar ging het omnomnom!

About the Cook and the Writer…

Deze site is geboren omdat #P zo lekker kan koken en CoachSander daar steeds foto’s van op Twitter en Facebook plaatst…
En daarop kwam vaak de vraag naar de recepten!
Dus op deze site de kookkunsten van #P en de foto’s van CoachSander bij elkaar gevoegd…

Enjoy!

  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter

gerechten per categorie

  • aardappelen (4)
  • bijgerecht (4)
  • dranken (1)
  • gebak (8)
  • geen categorie (1)
  • groente (9)
  • hoofdgerecht (20)
  • kip (2)
  • koekjes (3)
  • ontbijt (3)
  • ovenschotel (6)
  • pasta (2)
  • rijst (2)
  • soep (1)
  • update bericht (1)
  • vegetarisch (14)
  • vis (3)
  • vlees (3)
  • voorgerecht (1)

de laatste nieuwe gerechten!

  • witte asperges met garnalen uit de oven
  • sambal goreng asperges
  • groene en witte asperge casserole
  • zwarte kip met kokos kool
  • Clementine-cake met maanzaad, zoet én hartig tegelijk

EEN COACHSANDER WEBSITE