• About the Cook and the Writer…
  • over het koken van #P
  • tips & tricks
Jammie040!

gewoon lekker

gebak

Rabarber plaatcake

26 mei 2013

Rabarberplaatcake - Jammie040.nl

Een heerlijk en makkelijk recept dat #P gevonden heeft in de krant… Maar wel zelf aangepast heeft. We vonden het deze keer nét iets minder zoet, waarschijnlijk omdat de rabarber nog wat groen was en daardoor ook zuurder. Iets om de volgende keer rekening mee te houden. En daarnaast vonden we de kardemom smaak niet sterk genoeg… Ook dat gaat #P  de volgende keer aanpassen!

Rabarber plaatcake

voor: 12 tot 16 porties
bereidingstijd: 1 1/2 uur (inclusief 3 kwartier in de oven)

Rabarberplaatcake - Jammie040.nl

Ingrediënten

1,2 kg rabarber
2 eieren
70 gr fructose
500 ml Griekse yoghurt
het merg van 1 vanillestokje
5 kardemom peulen
200gr bloem
1 zakje (16gr) bakpoeder of 1theelepel baking soda / natrium bicarbonaat
75 gr amandelen

Bereiding

Ontdoe de rabarberstelen van blad en steelaanzet. Veeg ze schoon, was ze en droog ze. Snijd ze in stukjes van pakweg 2 cm. Verwarm de oven voor op 180° C. Open de kardemompeulen en vermaal de zaadjes met een vijzel. Neem een ruime kom. Doe de twee eieren erin, dus geel en eiwit, de vanille, de suiker en klop het met een garde schuimig. Schep de yoghurt erdoor, de kardemompoeder, de bloem en het bakpoeder. En pakweg de helft van de amandelen even onder de deegroller crushen het geheel tot een mooi glad beslag mengen.

Bekleed de bakplaat van de oven met bakpapier (zie tips & tricks). Spreid het beslag daarover uit. Dat wordt dus vrij dun, pakweg ½ cm, maar dik genoeg. Verdeel de rabarberstukjes èn de resterende amandelen erover. Schuif in het midden van de oven en bak gedurende drie kwartier (of als langer als het nog niet bruin genoeg is). Als het mooi bruin is uit de oven halen. Bestrooi onmiddellijk met nog wat suiker. Af laten koelen en in stukken serveren, al dan niet met een dot slagroom.

Originele bron: etenengenieten.nl die het weer van MergenMetz.nl 

WWW.JAMMIE040.NL

Share

Share
Tweet
Email
Pin
Comment
vorige
volgende

Comments Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  1. Gerda zegt

    20 juni 2013 om 11:14

    Nog net voor de langste dag de laatste rabarber geoogst. Aangezien de ingrediënten allemaal op voorraad waren de rabarberplaatcake gemaakt. Eenvoudig te maken, ( bedankt voor de tip met nat verfrommeld bakpapier) en het resultaat zag er prachtig uit.
    Gisteravond was alles schoon op muv 2 gereserveerde stukjes. Iedereen vond het heel lekker. Zelf genoot ik van het lichte deeg met frisse zure smaak door de yoghurt en het extraatje door het vleugje kardemom.
    Ga dit deeg met meer fruitsoorten proberen en zeker in augustus met bakpruimen. Appel met een vleugje lavendel ipv kardemom lijkt me ook lekker.
    Bedankt voor het delen van heerlijkheden!!

    Beantwoorden
  2. Gerda Linssen zegt

    4 september 2013 om 12:24

    Vandaag recept plaatcake met eierpruimen gemaakt….ook lekker 😉

    Beantwoorden

About the Cook and the Writer…

Deze site is geboren omdat #P zo lekker kan koken en CoachSander daar steeds foto’s van op Twitter en Facebook plaatst…
En daarop kwam vaak de vraag naar de recepten!
Dus op deze site de kookkunsten van #P en de foto’s van CoachSander bij elkaar gevoegd…

Enjoy!

  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter

gerechten per categorie

  • aardappelen (4)
  • bijgerecht (4)
  • dranken (1)
  • gebak (8)
  • geen categorie (1)
  • groente (9)
  • hoofdgerecht (20)
  • kip (2)
  • koekjes (3)
  • ontbijt (3)
  • ovenschotel (6)
  • pasta (2)
  • rijst (2)
  • soep (1)
  • update bericht (1)
  • vegetarisch (14)
  • vis (3)
  • vlees (3)
  • voorgerecht (1)

de laatste nieuwe gerechten!

  • witte asperges met garnalen uit de oven
  • sambal goreng asperges
  • groene en witte asperge casserole
  • zwarte kip met kokos kool
  • Clementine-cake met maanzaad, zoet én hartig tegelijk

EEN COACHSANDER WEBSITE