We houden van simpel. Het moet gezegd. Niet al te moeilijk en het liefst zo weinig mogelijk potten en pannen. En dan heeft de wok ook nog de voorkeur. Wij hebben een mooie gietijzeren wok; kun je lekker heet stoken voordat je begint met wokken.
En dan te bedenken dat #P zijn ‘kook-carriere’ begonnen is in zijn eerste eigen huis; zonder gasaansluiting en met enkel een electrische wok en een combi magnetron…
Roergebakken spitskool met cashewnoten
voor: 3 porties
bereidingstijd: 20 minuten
Ingrediënten
1 spitskool (ca. 1 kilo)
3 bosuitjes
1 limoen +
75 g cashewnoten (ongezouten)
3 eetlepels geraspte kokos
2 eetlepels kokosboter
1 eetlepel milde kerriepoeder
zout
4 takjes koriander (mag ook gedroogde kruiden zijn)
Bereiding
Spitskool schoonmaken, wassen, de stronk verwijderen en de kool heel fijn snijden snijden. Bosuitjes schoonmaken, wassen en in schuine ringen snijden. Limoen wassen en halveren, helft in 4 plakjes snijden. Cashewnoten grof hakken.
In wok cashewnoten en kokos in ca.1 minuut al omscheppend lichtbruin roosteren. Noten en kokos uit pan scheppen.
In wok kokosboter verhitten. Kool en kerrie toevoegen en al omscheppend in ca. 5 minuten knapperig roerbakken.
Laatste minuut bosui toevoegen en al omscheppend meebakken.Noten en kokos erdoor roeren.
Op smaak brengen met zout en een paar druppels limoensap. Van vuur af koriander boven kool fijnknippen. Garneren metplakjes limoen.
Lekker bij couscous en lamskoteletjes. Of een vegetarische burger!
Originele bron: AH.nl
WWW.JAMMIE040.NL
Comments