Een heel bijzonder en heerlijk recept. Niet alleen vanwege de bijzondere combinatie van asperges en aardbei; de Canadese saus maakt het een ware delicatesse!
Waarom het Canadese saus heet? Ik weet het niet. Wát ik erover kan vinden is dat het een hele pittige remoulade is. En wel… dat is deze dus zeker met het kirschwasser én de cognac.
Zorg dat je een dikke mayonaise hebt voor dit recept, of maak’m zelf. Dat gaan wij ook een volgende keer doen.
Hou er rekening mee dat wij van veel saus houden; het kan zijn dat sommigen de verhouding saus/groenten wat anders zouden willen zien…
Asperges met aardbei en Canadese saus
voor: 2 porties
Ingrediënten
1kg asperges
1/2 blokje groente- of kruidenbouillon
snufje stevia poeder
2,5 dl mayonaise
1,5 theelepel mosterd
3 augurken
1,5 theelepel bieslook
1,5 theelepel dragon
1,5 theelepel kervel
1,5 theelepel kappertjes
1,5 theelepel peterselie
3 theelepel ketchup
3 theelepel gemberstroop
tabasco
500 gr aardbeien
19 ml kirschwasser (ongeveer 1 borrelglaasje)
15 ml cognac
Bereiding
Maak de groene kruiden schoon en hak ze ragfijn. Hak ook de augurken en de kappertjes fijn.
Maak een theelepel mosterd aan met wat water en roer alles door de mayonaise. Doe er ten slotte de ketchup en de gemberstroop bij en roer er 2 druppeltjes tabasco door. Zet de saus koel weg.
Verwijder de kroontjes van 125gr aardbeien en pureer ze. Sprenkel er het Kirschwasser overheen en zet de gepureerde aardbeien zolang weg.
Schil en gaar de asperges in bouillon met een snufje stevia. Leg een servet of een schone theedoek op een schaal, haal de asperges uit het kooknat, laat ze even uitlekken en leg ze op het doek om af te koelen.
Roer de aardbeienpuree door de Canadese saus en doe er de cognac bij. Geef de saus in een apart sauskommetje bij de afgekoelde asperges en serveer er de overgebleven aardbeien bij. Smakelijk!
Update 7 juni 2013:
op basis van de eerder ervaringen hebben we het recept iets aangepast. Meer aardbeien in de saus en meer aardbeien erbij geserveerd. De aantallen en maten zijn hierboven nu allemaal aangepast! 🙂
Originele bron: etenengenieten.nl
WWW.JAMMIE040.NL
Comments