Een heel mooi recept met een lekkere vis. Natuurlijk kun je dot ook maken met tonijn, kabeljauw of koolvis. Meerval is wel een hele speciale en lekkere vis; heeft qua textuur iets weg van vlees (net zoals tonijn), en een hele zachte smaak. Nooit gegeten? Aanrader!
Meerval had ik eigenlijk al lang niet meer gegeten. Voor het laatst bij een boer in de buurt van Oirschot; hij kweekt de vis zelf in grote tanks. Zijn zelfgerookte filets waren niet te versmaden! Leek bijna op een Schwarzwalder-shinken, maar dan met een heerlijke vissmaak… Toch maar weer eens zijn naam en adres opduiken! 🙂
Gebakken meerval met citroen-peterseliejus
voor: 2 porties
bereidingstijd: 25 minuten
Ingrediënten
2 meervalfilets van 150gr
1 citroen
2 eetlepels olijfolie
1 eetlepel kappertjes
1/2 theelepel mosterd
enkele takjes verse platte peterselie
Bereiding
Rasp de schil van een citroen en pers de citroen. Hak voldoende platte peterselie zodat het samen 2 eetlepels vol zijn.
Besprenkel de meervalfilets met 1 eetlepel van de citroenrasp en strooi er zeezout over. Verhit ondertussen de olie en bak de filets 2 á 3 minuten per kant.
Schep de vis uit de pan en houd ze warm onder aluminiumfolie. Voeg de citroenrasp en de rest van het sap bij het bakvet en laat dit 1 minuut koken. Schep de kappertjes, peterselie en mosterd erdoor en voeg peper naar smaak toe.
Leg de meervalfilets op warme borden en schep de jus erover. Serveer met aardappelpuree, worteltjes en peultjes.
Originele bron: “Over VIS & VIS” een uitgave van het Nederlands Visbureau
WWW.JAMMIE040.NL
Comments