Het heeft even geduurd voordat er een nieuwe update was op deze site… #P is eindelijk weer ‘anti-depressief’ en kan het weer aan om te koken en bakken. En ik mag weer van die kookkunsten genieten…
Dit recept werd na plaatsing van de foto direct al gevraagd op twitter en Facebook.
De rode bieten lasagne is een heerlijk vegetarisch alternatief voor de traditionele lasagne met vlees, en toch weer heel wat anders dan een kaas-lasagne. In eerste instantie klinkt het heel vreemd; lasagne met bieten. Maar na bereiding is het echt heerlijk. De bieten worden zoetig door de bruine suiker en samen met de hartige kaast is het een werkelijke delicatesse… Nee, het is geen toetje, maar toch écht een hoofdgerecht!
Probeer het eens, en laat in de comments hieronder weten wat je ervaring is! 🙂
Rode bieten lasagne
voor: 6 porties
bereidingstijd: 70 minuten (inclusief tijd in de oven)
Ingrediënten
500 gr. hele rode bieten (gaar)
2 uien
2 eetlepels olie
1 theelepel verse tijm / 2 theel. gedroogde tijm
1 eetlepel bruine suiker
1 theelepel zout
peper
Voor de saus:
2 eetlepel boter
3 eetlepels bloem
8 dl melk
1 theelepel zout
175 gr. geraspte kaas
12 lasagnebladen
Bereiding
Rasp de rode bieten en de uien en roerbak de rode bieten en de uien in de olie in een koekenpan (of wok). Â Doe er de tijm, de bruine suiker en zout en peper door.
Smelt de boter in een pan als basis voor de saus. Roer de bloem en de melk erdoor en laat 5 minuten koken. Breng op smaak met zout en peper en de helft van de kaas
De saus, de bieten en de lasagnebladen om en om in een licht beboterde schaal leggen. De onderste en bovenste laag moeten saus zijn. Daarover heen de rest van de kaas.
Dan gedurende 40 minuten in een oven op 200 graden
Lekker met een groene salade met citroen vinaigrette
WWW.JAMMIE040.NL
Ingrid zegt
Dit recept stond al tijden op mijn lijstje ’te maken’. Ook de rode bieten had ik inmiddels in huis, al even zelfs 😉
En toen ik dan eindelijk ook nog wat meer tijd had, was het dan zover: ik maakte het gerecht!
Eigenwijs als ik ben kookte ik de bieten niet vooraf, maar raspte ik ze rauw. Ik gebruikte ook geen gewone kaas, maar had nog gedroogde geitenkaas die ik erin verwerkte.
Daardoor was het gerecht wat minder vol van smaak als ik verwacht had en ook dan ik denk dat het hoort te zijn!
Toch smaakte het goed ☺
Een volgende keer (die komt er!) zorg ik dus voor gekookte bieten en zachte kaas (wrs toch wel vd geit), dan wordt het nóg lekkerder 😀