• About the Cook and the Writer…
  • over het koken van #P
  • tips & tricks
Jammie040!

gewoon lekker

hoofdgerecht

Rode bieten lasagne

12 oktober 2014

rode bieten lasagne - jammie040.nl

Het heeft even geduurd voordat er een nieuwe update was op deze site… #P is eindelijk weer ‘anti-depressief’ en kan het weer aan om te koken en bakken. En ik mag weer van die kookkunsten genieten…

Dit recept werd na plaatsing van de foto direct al gevraagd op twitter en Facebook.

De rode bieten lasagne is een heerlijk vegetarisch alternatief voor de traditionele lasagne met vlees, en toch weer heel wat anders dan een kaas-lasagne. In eerste instantie klinkt het heel vreemd; lasagne met bieten. Maar na bereiding is het echt heerlijk. De bieten worden zoetig door de bruine suiker en samen met de hartige kaast is het een werkelijke delicatesse… Nee, het is geen toetje, maar toch écht een hoofdgerecht!

Probeer het eens, en laat in de comments hieronder weten wat je ervaring is! 🙂

Rode bieten lasagne

voor: 6 porties
bereidingstijd: 70 minuten (inclusief tijd in de oven)

rode bieten lasagne - jammie040.nl

Ingrediënten

500 gr. hele rode bieten (gaar)
2 uien
2 eetlepels olie
1 theelepel verse tijm / 2 theel. gedroogde tijm
1 eetlepel bruine suiker
1 theelepel zout
peper

Voor de saus:

2 eetlepel boter
3 eetlepels bloem
8 dl melk
1 theelepel zout
175 gr. geraspte kaas

12 lasagnebladen

Bereiding

Rasp de rode bieten en de uien en roerbak de rode bieten en de uien in de olie in een koekenpan (of wok).  Doe er de tijm, de bruine suiker en zout en peper door.

Smelt de boter in een pan als basis voor de saus. Roer de bloem en de melk erdoor en laat 5 minuten koken. Breng op smaak met zout en peper en de helft van de kaas

De saus, de bieten en de lasagnebladen om en om in een licht beboterde schaal leggen. De onderste en bovenste laag moeten saus zijn. Daarover heen de rest van de kaas.

Dan gedurende 40 minuten in een oven op 200 graden

Lekker met een groene salade met citroen vinaigrette

WWW.JAMMIE040.NL

 

Share

Share
Tweet
Email
Pin
Comment
vorige
volgende

Comments Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  1. Ingrid zegt

    16 november 2014 om 17:23

    Dit recept stond al tijden op mijn lijstje ’te maken’. Ook de rode bieten had ik inmiddels in huis, al even zelfs 😉
    En toen ik dan eindelijk ook nog wat meer tijd had, was het dan zover: ik maakte het gerecht!
    Eigenwijs als ik ben kookte ik de bieten niet vooraf, maar raspte ik ze rauw. Ik gebruikte ook geen gewone kaas, maar had nog gedroogde geitenkaas die ik erin verwerkte.
    Daardoor was het gerecht wat minder vol van smaak als ik verwacht had en ook dan ik denk dat het hoort te zijn!
    Toch smaakte het goed ☺
    Een volgende keer (die komt er!) zorg ik dus voor gekookte bieten en zachte kaas (wrs toch wel vd geit), dan wordt het nóg lekkerder 😀

    Beantwoorden

About the Cook and the Writer…

Deze site is geboren omdat #P zo lekker kan koken en CoachSander daar steeds foto’s van op Twitter en Facebook plaatst…
En daarop kwam vaak de vraag naar de recepten!
Dus op deze site de kookkunsten van #P en de foto’s van CoachSander bij elkaar gevoegd…

Enjoy!

  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter

gerechten per categorie

  • aardappelen (4)
  • bijgerecht (4)
  • dranken (1)
  • gebak (8)
  • geen categorie (1)
  • groente (9)
  • hoofdgerecht (20)
  • kip (2)
  • koekjes (3)
  • ontbijt (3)
  • ovenschotel (6)
  • pasta (2)
  • rijst (2)
  • soep (1)
  • update bericht (1)
  • vegetarisch (14)
  • vis (3)
  • vlees (3)
  • voorgerecht (1)

de laatste nieuwe gerechten!

  • witte asperges met garnalen uit de oven
  • sambal goreng asperges
  • groene en witte asperge casserole
  • zwarte kip met kokos kool
  • Clementine-cake met maanzaad, zoet én hartig tegelijk

EEN COACHSANDER WEBSITE