• About the Cook and the Writer…
  • over het koken van #P
  • tips & tricks
Jammie040!

gewoon lekker

aardappelen

Franse aardappeltaart met tonijn en kappertjes

16 november 2014

aardappeltaart met tonijn - ajmmie040.nl

Tja, eigenlijk eten wij geen aardappelen (want we eten geen koolhydraten). Maar áls we het een keer toch doen, dan deze heerlijke taart. Hij is zó heerlijk dat je je vingers er zowat bij op eet.

Oh ja, wij vinden kappertjes heel erg lekker… dus het kan wezen dat je wellicht wat minder zou willen gebruiken dan aangegeven.

En voordat ik het vergeet… Het is geen hele stevige ’taart’. Daarvoor geven de ingrediënten te weinig houvast. Het kan zijn dat het snijden door de gesmolten kaaslaag wat moeilijk is. Het is maar dat je het weet! 🙂

 

Franse aardappeltaart met tonijn en kappertjes

voor: 4 tot 6 porties
bereidingstijd: 45 minuten

aardappeltaart met tonijn - ajmmie040.nl

Ingrediënten

1 kilo aardappelen, kruimig
1/8 liter crème fraîche
3 eieren
1 1/2 dl koffieroom
2 blikjes (200gr) tonijn in olie
100 gr geraspte kaas (Gryere of belegen kaas)
3 á 4 eetlepels kappertjes
2 eetlepels zemelen
2 eetlepels Provençaalse kruiden
zout, (versgemalen) peper

Bereiding

Schil en was de aardappelen en snijd ze in stukken van gelijke grootte. Kook de aardappelen in weinig water met zout in ca. 20 minuten gaar. Giet ze af en doe de stukken een voor een in een aardappel pers.

Doe de gepureerde aardappelen in de kom van een keukenmachine. Klop de eieren los met de koffieroom, de helft van de geraspte kaas en 1 eetlepel Provençaalse kruiden. Giet het ei-mengsel door de aardappelpuree terwijl de garde van de keukenmachine draait. Zo wordt de puree luchtig en zacht. Breng de puree op smaak met zout en peper.

Laat de tonijn uitlekken, verdeel de vis in stukjes in een kom. Roer de crème fraîche, de kappertjes, een eetlepel Provençaalse kruiden en wat peper erdoor.

Vet de bodem en de rand van een springvorm (doorsnede 22 of 24 cm) in met boter en bestrooi de vorm met zemelen*.

Schep de helft van de puree in de vorm. verdeel het tonijn mengsel erover en dek het af met de rest van de puree. Bestrooi met de kaas.

Verwarm de over voor op 200C en bak de taart in het midden van de over in ca. 30 minuten goudbruin en door en door warm.

 

Lekker met een tomatensalade…

*wij gebruiken altijd zemelen in plaats van paneermeel om zo de hoeveelheid vezels in het gerecht te verhogen en de opname van koolhydraten te vertragen.

Origineel recept: “Lekker uit de oven”, een uitgave van het Nederlands Zuivelbureau (derde druk aug 1997). Met aanpassingen van #P.

WWW.JAMMIE040.NL

Share

Share
Tweet
Email
Pin
Comment
vorige
volgende

Comments Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

About the Cook and the Writer…

Deze site is geboren omdat #P zo lekker kan koken en CoachSander daar steeds foto’s van op Twitter en Facebook plaatst…
En daarop kwam vaak de vraag naar de recepten!
Dus op deze site de kookkunsten van #P en de foto’s van CoachSander bij elkaar gevoegd…

Enjoy!

  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter

gerechten per categorie

  • aardappelen (4)
  • bijgerecht (4)
  • dranken (1)
  • gebak (8)
  • geen categorie (1)
  • groente (9)
  • hoofdgerecht (20)
  • kip (2)
  • koekjes (3)
  • ontbijt (3)
  • ovenschotel (6)
  • pasta (2)
  • rijst (2)
  • soep (1)
  • update bericht (1)
  • vegetarisch (14)
  • vis (3)
  • vlees (3)
  • voorgerecht (1)

de laatste nieuwe gerechten!

  • witte asperges met garnalen uit de oven
  • sambal goreng asperges
  • groene en witte asperge casserole
  • zwarte kip met kokos kool
  • Clementine-cake met maanzaad, zoet én hartig tegelijk

EEN COACHSANDER WEBSITE