Een heerlijk romig en kruidig recept voor knoflooksoep, en verbazingwekkend genoeg zonder sterke knoflooksmaak! Hoe het te omschrijven? Moeilijk aan te geven. Gewoon lekker zelf maken! Voor ons, en onze gasten, is het een van de meest gewaardeerde favorieten. En nog volledig koolhydraten vrij ook!
romige knoflooksoep
voor: 4 porties
bereidingstijd: 50 minuten
Ingrediënten
4 grote bollen knoflook (of 20 tenen)
2 courgettes
40cl slagroom
zout, peper, cayennepeper
2 eetlepels olijfolie
2 eetlepels gehakte peterselie
Bereiding
Snij de courgettes overlangs in tweeen, verwijder het zaad en snij ze in stukken van 3 tot 4 cm.
Zorg voor een stoompan* met twee verdiepingen en vul die met de courgettes en knoflook. Stoom de courgette en knoflooktenen gedurende 20 minuten.
Wip de knoflooktenen uit hun vel en pureer ze samen met de courgettestukken, de slagroom en de olijfolie. Op smaak brengen met zout. peper en een snufje cayennepeper.
Op laag vuur warm laten worden en eventueel aanlengen met wat melk.
In soepborden opdienen, bestrooid met wat peterselie.
*Heb je geen stoompan? Gebruik dan een grote pan met daarin een laagje water dat je aan de kook brengt. Hang er een (zo groot mogelijke) zeef in en doe de deksel op de pan. Bij de huishoudspeciaalzaak zijn ook speciale inzetstukken voor in een pan verkrijgbaar.
bron: boek Michel Montignac “Mijn recepten uit de Provence”
WWW.JAMMIE040.NL
Comments