• About the Cook and the Writer…
  • over het koken van #P
  • tips & tricks
Jammie040!

gewoon lekker

groente

ovenomelet met bloemkool

3 januari 2015

oven omelette bloemkool - Jammie040.nl

Lekker en makkelijk. Het past mooi in de zomer, maar ook uitstekend in de winter. Voor gasten of gewoon jezelf. Makkelijk dus! En lekker!

Hoewel het recept officieel voor 4 personen is, eten wij er als avondmaaltijd altijd met z’n tweeën van. En gaat het schoon op. Heeft er voor een deel mee te maken dat we zelden uitgebreid lunchen (als we thuis zijn dan tenminste… 😉 ). Maar ook gewoon omdat het lekker is.

In het recept zit een trucje dat we hebben ontdekt: de maïzena in de ovenschaal. Het gebeurde ons regelmatig dat er toch teveel vocht uit de bloemkool en tomaatjes komt waardoor het ei niet écht wil stollen. De maïzena lost dit probleem letterlijk op.

ovenomelet met bloemkool

voor: 2 tot 4 porties
bereidingstijd: 35 minuten

oven omelette bloemkool - Jammie040.nl

Ingrediënten

350 gr. bloemkool
6 eetlepel olijfolie
6 eieren
60 ml melk
175 gr. geraspte belegen kaas
360 gr. cherry tomaatjes, rood en geel
1 eetlepel maïzena
citroensap
peper & zout
150 g rucola slamelange
120 g granaatappelpitjes of gedroogde cranberries

Bereiding

Verwarm de oven voor op 180 °C. Verdeel de bloemkool in roosjes, snijd in kwarten en kook 3 min. Giet de bloemkool af en laat uitlekken in een vergiet.

Verhit 3 el olie in een koekenpan en bak de bloemkool op middelhoog vuur in 5 min. lichtbruin.

Breek de eieren boven een kom en klop de melk erdoor. Rasp de kaas en voeg de helft toe aan het eier-melkmengsel. Voeg peper en zout toe en roer door.

Vet de ovenschaal in en bestuif licht met maïzena. schenk het mengsel erin en doe de bloemkool erbij. Halveer de tomaten en verdeel ze met de rest van de kaas over de ovenschaal. Bak de omelet in ca. 20 min. goudbruin en gaar in het midden van de oven.

Meng de rest van de olie, wat citroensap en de peper en zout tot een lichte vinaigrette naar smaak. Doe daar eerst een klein deel van de sla in en meng dat dooreen. Doe er de rest van de sla in en bovenop de  granaatappelpitjes. Neem de omelet uit de oven en serveer met de salade.

origineel recept: AH.nl

WWW.JAMMIE040.NL

Share

Share
Tweet
Email
Pin
Comment
vorige
volgende

Comments Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

About the Cook and the Writer…

Deze site is geboren omdat #P zo lekker kan koken en CoachSander daar steeds foto’s van op Twitter en Facebook plaatst…
En daarop kwam vaak de vraag naar de recepten!
Dus op deze site de kookkunsten van #P en de foto’s van CoachSander bij elkaar gevoegd…

Enjoy!

  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter

gerechten per categorie

  • aardappelen (4)
  • bijgerecht (4)
  • dranken (1)
  • gebak (8)
  • geen categorie (1)
  • groente (9)
  • hoofdgerecht (20)
  • kip (2)
  • koekjes (3)
  • ontbijt (3)
  • ovenschotel (6)
  • pasta (2)
  • rijst (2)
  • soep (1)
  • update bericht (1)
  • vegetarisch (14)
  • vis (3)
  • vlees (3)
  • voorgerecht (1)

de laatste nieuwe gerechten!

  • witte asperges met garnalen uit de oven
  • sambal goreng asperges
  • groene en witte asperge casserole
  • zwarte kip met kokos kool
  • Clementine-cake met maanzaad, zoet én hartig tegelijk

EEN COACHSANDER WEBSITE