Lekker en makkelijk. Het past mooi in de zomer, maar ook uitstekend in de winter. Voor gasten of gewoon jezelf. Makkelijk dus! En lekker!
Hoewel het recept officieel voor 4 personen is, eten wij er als avondmaaltijd altijd met z’n tweeën van. En gaat het schoon op. Heeft er voor een deel mee te maken dat we zelden uitgebreid lunchen (als we thuis zijn dan tenminste… 😉 ). Maar ook gewoon omdat het lekker is.
In het recept zit een trucje dat we hebben ontdekt: de maïzena in de ovenschaal. Het gebeurde ons regelmatig dat er toch teveel vocht uit de bloemkool en tomaatjes komt waardoor het ei niet écht wil stollen. De maïzena lost dit probleem letterlijk op.
ovenomelet met bloemkool
voor: 2 tot 4 porties
bereidingstijd: 35 minuten
Ingrediënten
350 gr. bloemkool
6 eetlepel olijfolie
6 eieren
60 ml melk
175 gr. geraspte belegen kaas
360 gr. cherry tomaatjes, rood en geel
1 eetlepel maïzena
citroensap
peper & zout
150 g rucola slamelange
120 g granaatappelpitjes of gedroogde cranberries
Bereiding
Verwarm de oven voor op 180 °C. Verdeel de bloemkool in roosjes, snijd in kwarten en kook 3 min. Giet de bloemkool af en laat uitlekken in een vergiet.
Verhit 3 el olie in een koekenpan en bak de bloemkool op middelhoog vuur in 5 min. lichtbruin.
Breek de eieren boven een kom en klop de melk erdoor. Rasp de kaas en voeg de helft toe aan het eier-melkmengsel. Voeg peper en zout toe en roer door.
Vet de ovenschaal in en bestuif licht met maïzena. schenk het mengsel erin en doe de bloemkool erbij. Halveer de tomaten en verdeel ze met de rest van de kaas over de ovenschaal. Bak de omelet in ca. 20 min. goudbruin en gaar in het midden van de oven.
Meng de rest van de olie, wat citroensap en de peper en zout tot een lichte vinaigrette naar smaak. Doe daar eerst een klein deel van de sla in en meng dat dooreen. Doe er de rest van de sla in en bovenop de granaatappelpitjes. Neem de omelet uit de oven en serveer met de salade.
origineel recept: AH.nl
WWW.JAMMIE040.NL
Comments