Rijst koken volgens gebruiksaanwijzing. Intussen doperwten de doperwten laten ontdooien.

Knoflook pellen. In koekenpan de boter smelten, de knoflook daarboven uitpersen met een knoflookpers en vervolgens ca. 2 minuten zachtjes fruiten. De gare doperwten toevoegen aan de gefruite knoflook en ca. 2 minuten zachtjes mee laten bakken.

Bosuitjes schoonmaken en in fijne ringetjes snijden. Artisjokharten in vieren snijden. Alle maiskolfjes, op twee na, in plakjes snijden. Citroen in lengte halveren; de helft van de citroen in parten snijden en de andere helft uitpersen.

In de serveerschaal olie, citroensap, Italiaanse kruiden en zout mengen. Wil je minder zout gebruiken dan kan het ook een idee zijn om knoflookpoeder en uienpoeder.
Rijst erdoor scheppen. Knoflook / doperwten mengsel en vervolgens de bosui, artisjokharten en mais er doorheen scheppen.

Garneren met citroenpartjes en in lengte gesneden maiskolfjes.

Lauwwarm of koud serveren en er van genieten… 🙂