
Tja… ziet misschien niet uit als het meest ideale gerecht om te presenteren, maar het is echt heel erg lekker. Het is bijna ‘comfort food’. En bovendien nog gezond ook.
Er is eigenlijk maar één nadeel aan dit gerecht, en dat is dat je het in drie stappen moet klaarmaken. Eerst het shoarma vlees braden, daarna alle ingrediënten door elkaar roeren en vervolgens in de oven zetten. Maar ja, als dat het enige is… ????
Wat wij wel altijd doen is zelf shoarma vlees ‘maken’, we zijn niet zo tevreden over de kwaliteit van de reeds gekruide shoarma in de supermarkt. De ene keer kopen we biefpuntjes, de andere keer snijden we een paar kipfilets fijn; net waar we zin in hebben (of wat er in de aanbieding is). Het is eigenlijk heel simpel en bovendien kun je je eigen favoriete shoarma kruidenmix uitzoeken.
Hoe je zelf shoarma-vlees maakt? Snij het vlees in dunne reepjes (of, bijvoorbeeld bij rundvlees, snij ietwat grover en sla het daarna plat om het malser te maken). Kruid het vlees met shoarma kruiden en het kan de pan in om te braden.
Ovenschotel shoarma, bonen, kaas en ei
voor 4 personen

Ingrediënten
1 struik bleekselderij
250 g vlees of kip
1 el paprikapoeder
190 g gesneden jonge kaas
360 g kidneybonen (1 blik)
360 g witte bonen in tomatensaus (1 blik)
4 eieren
Bereidingswijze
Begin met het fijn snijden en daarna kruiden van het vlees. Snijd de bleekselderij in boogjes van 1/2 cm breed.
Braad het vlees daarna in een braadpan met wat olijfolie 3min. op hoog vuur. Voeg de paprikapoeder en de bleekselderij toe en bak nog 5 min. Schep regelmatig om.
Ondertussen kun je de oven vast aanzetten om voor te verwarmen op 200 ˚C.
Snijd de kaas in stukjes en laat de kidneybonen uitlekken.
Voeg toe aan het vlees in de braadpan: de kidneybonen, de witte bonen in tomatensous en 2/3 van de kaasblokjes. Schep het geheel goed om zodat het warm kan worden.
Schep alles in een ovenschaal. Maak met een lepel 4 kuiltjes in het bonenmengsel. Breek de eieren boven de kuiltjes en bestrooi met peper en eventueel zout. Verdeel de rest van de kaas erover en bak de schotel ca. 15 min. in het midden van de oven.
Zet de schaal op tafel en je hebt een heerlijk gerecht voor vier personen. Per persoon 40gr eiwitten, 25gr. koolhydraten, 1370mg zout en 10gr vezels.
Smakelijk en gezond!
www.jammie040.nl
Comments