• About the Cook and the Writer…
  • over het koken van #P
  • tips & tricks
Jammie040!

gewoon lekker

hoofdgerecht

chili con carne: makkelijk en erg lekker!

29 maart 2019

chili con carne - jammie040.nl

Van oorsprong een Mexicaans recept. Belachelijk lekker en heel makkelijk om te maken. Kan geserveerd worden met rijst, in een wrap of met brood… maar wij eten het altijd met wat tortilla chips. En natuurlijk met cheddar, crème fraîche en guacamole…

Dit recept is écht super makkelijk om te maken. Het enige wat ‘moeilijk’ is aan dit recept, is dat je het een paar uur moet laten sudderen op een warmhoudplaatje. Daar wordt het namelijk veel lekkerder, smeuïger en smaakvoller van. Geen gerecht voor op het laatste moment. Maar… je kunt het natuurlijk uitstekend invriezen als het eenmaal klaar is. Dus maak gerust heel veel tegelijk!

chili con carne: makkelijk en erg lekker!

Ingrediënten

500 gr. gehakt (rund)
500 gr. bruine bonen (blik of pot)
200 gr. maïs (blik of pot)
2 rode uien
1 rode paprika
150 gr. tomatenpuree concentraat (twee kleine blikjes)
3 tenen knoflook
3 theelepels stroop
1 bouillon blok voor een halve liter (rund)
1 theelepel Sambal oelek
olijfolie
een half zakje kruidenmix voor chili con carne (merk: Santa Maria)
cayennepeper
komijn
tijm

voor bij het serveren:
cheddar kaas
crème fraîche of zure room
guacamole
tomatensalsa
tortilla chips

Bereiding

Doe een beetje olijfolie in de pan en braad daarin het gehakt goed rul uit. Doe daar vervolgens de fijngesneden ui en uitgeperste knoflooktenen bij en bak ook die bruin. Daarna de rode paprika erbij.

Voeg het bouillonblokje, de stroop, de kruiden en de kruidenmix toe, samen met de bonen, de maïs en de tomatenpuree. Dus eigenlijk alle ingrediënten toevoegen die nog op het aanrecht klaar staan (behalve die voor de garnering). Zorg dat het geheel een smeuïge massa is die goed warm wordt.

Laat zo alles op een warmhoudplaatje enige uren staan. Hoe langer het staat, hoe meer de kruiden en smaken elkaar versterken.

Serveer op een bord of schaal per persoon: een flinke schep chili con carne met daaroverheen de geraspte cheddar kaas gestrooid. Maak het af door daar bovenop drie kleine hoopjes neer te leggen: crème fraîche of zure room, guacamole en tomatensalsa. Zet een schaal tortilla chips erbij op tafel voor iedereen om uit te pakken.

PS: we hebben als alternatief ook wel eens kapucijners in plaats van bonen gebruikt. Ook erg lekker!

 

https://www.jammie040.nl/

Share

Share
Tweet
Email
Pin
Comment
vorige
volgende

Comments Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

About the Cook and the Writer…

Deze site is geboren omdat #P zo lekker kan koken en CoachSander daar steeds foto’s van op Twitter en Facebook plaatst…
En daarop kwam vaak de vraag naar de recepten!
Dus op deze site de kookkunsten van #P en de foto’s van CoachSander bij elkaar gevoegd…

Enjoy!

  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter

gerechten per categorie

  • aardappelen (4)
  • bijgerecht (4)
  • dranken (1)
  • gebak (8)
  • geen categorie (1)
  • groente (9)
  • hoofdgerecht (20)
  • kip (2)
  • koekjes (3)
  • ontbijt (3)
  • ovenschotel (6)
  • pasta (2)
  • rijst (2)
  • soep (1)
  • update bericht (1)
  • vegetarisch (14)
  • vis (3)
  • vlees (3)
  • voorgerecht (1)

de laatste nieuwe gerechten!

  • witte asperges met garnalen uit de oven
  • sambal goreng asperges
  • groene en witte asperge casserole
  • zwarte kip met kokos kool
  • Clementine-cake met maanzaad, zoet én hartig tegelijk

EEN COACHSANDER WEBSITE