Werkelijk een van de meest onlogische combinaties. Het lijkt niet eens echt lekker. En je zou bang zijn dat de smaak van de asperges helemaal verloren zou gaan in de kazen, zure room en mayonaise! Maar het is écht wél lekker.
Misschien kun je het aan de combinatie van ingrediënten al raden: dit is een Amerikaans recept uit de zuidelijke staten. Dus is het een vet en vol gerecht met heel veel smaak. Maar dus eigenlijk ook een bijgerecht. Hier moet je je dus bij voorstellen een flink stuk geroosterd vlees. Dat zal ongetwijfeld lekker zijn, maar wij hebben het gegeten als een (vegetarisch) hoofdgerecht. En het was een heel vullend hoofdgerecht! Maar zo lekker. Echt een aanrader. 🙂
Vegetarische gerechten kunnen heel er smaakvol zijn, maar toch zelden meegemaakt zoals dit gerecht. Ben je vegetarisch nog aan het verkennen? Misschien is dit dan een smaakvol recept om eens uit te proberen.
Laat je ons weten hoe jij dit gerecht vond smaken?
Dit, door ons aangepaste, recept komt van de website spicysouthernkitchen.com
groene en witte asperge casserole
Als bijgerecht voor ca. 8 personen.
Als hoofdgerecht voor ca. 4 personen.
ingrediënten
250 gr.groene asperges
1 kilo witte asperges
250 gr.champignons
1 ui (niet te klein)
30 gr. bloem
300 ml. melk
120 ml. mayonaise
125 ml. sour cream (1 bekertje)
ca. 60 gr. cheddar
ca. 60 gr. emmentaler
125 gr. gefrituurde uitjes (kant en klaar)
zest van een halve citroen
1/2 theelepel paprikapoeder
1 theelepel mosterd
4 eetlepels boter
zout en peper
bereiding
Vet een ovenschaal in en verwarm de oven voor op 175 graden. Schil de witte asperges, snij van de groene asperges het laatste stukje af. Snij de witte en groene asperges in stukken van ca. 1,5 cm., snij de champignons in schijfjes en snipper de ui fijn.
Smelt de boter in een grote pan op middelmatig vuur. Voeg asperges, champignons en uien toe en smoor het geheel, af en toe geroerd, gedurende ongeveer 6 minuten.
Strooi dan de bloem over de groenten en gaar de bloem, onder voortdurend roeren, gedurende 1 tot 2 minuten. Roer daarna geleidelijk aan de melk er doorheen. Laat het langzaam warm worden tot het ingedikt is.
Verminder het vuur tot laag en meng er mayonaise, mosterd, zure room, beide kazen, zout, citroen zest, peper, zout en paprikapoeder door. Haal van het vuur.
Maak ongeveer 50 gr. van de gefruite uitjes in een blender of vijzel fijn. Meng de fijngemaakte uitjes door het aspergemengsel in de pan.
Schep het geheel uit de pan in de ingevette ovenschaal. Strooi de resterende gefruite uitjes erover.
Plaats de ovenschaap in de oven en bak ca. 30 minuten.
www.jammie040.nl
Comments