Heerlijk zomers gerecht dat bovendien super makkelijk is: alles in een schaal en 45 minuten in de oven. Hoe makkelijk kun je het hebben? En dan ook nog iets lekkers op tafel zetten. Gewoon doen!
Veel plezier met maken en… smakelijk eten!
witte asperges met garnalen uit de oven
ingrediënten
- 1 kg witte asperges
- 700 gram voorgekookte krieltjes
- 500 gram middelgrote garnalen (diepvries)
- 200 gram geraspte kaas (extra oud)
- 4 eieren
- 200 ml (kook)room
- half bosje lente ui
- 2 el gehakte verse dille
- foelie (kan ook poeder zijn)
- zwarte peper, zeezout en nootmuskaat
Voor de glutenvrije en melkvrije versie hebben wij sojaroom (Alpro) en een klein beetje pecorino kaas (harde, oude geitenkaas) gebruikt.
bereiding
Schil de asperges en snij ze in stukjes van 1 cm. Kook de stukjes asperges ongeveer 10 minuten samen met de foelie en giet ze meteen af. Kook in een separate pan de krieltjes gaar. Ontdooi de garnalen en als er nog een staart aan zit, haal die er dan af. Zodra ze gekookt hebben, laat de asperges en krieltjes goed(!) uitlekken.
Snij de dikste krieltjes doormidden en zorg zo dat de krieltjes, de aspergestukjes en garnalen allemaal ongeveer dezelfde grootte hebben. Snij daarna de lente uitjes fijn en hak de dille.
Beboter een ovenschaal en doe er als eerste alle krieltjes in. Daarna de garnalen en vervolgens de aspergestukjes. Bestrooi het geheel met versgemalen zwarte peper, zeezout en een beetje nootmuskaat. Daarna de lente uitjes en de dille er overheen en vervolgens de geraspte kaas. Klop de eieren met de room en giet dat over alles heen in de ovenschaal.
Na 45 minuten in een oven op 200 graden is het geheel klaar om geserveerd te worden.
Natuurlijk lekker met een glas koele witte wijn. Misschien zelfs bubbels? 😉
www.jammie040.nl
Comments