Eet smakelijk!
Roemeense spitskool uit de oven
ingrediënten
- 1 hele spitskool
- 2 á 3 uien
- 2 á 3 winterwortelen
- 2 groene paprika
- 2 rode paprika
- 300 gr licht gerookt spek (of ham)
- olijfolie
- peper
- Edelsuss paprikapoeder
- 1 blik 0,400 tomatenpulp (Mutti)
- Heinz tomato frito original (naar eigen inzicht)
- peterselie
bereiding
Spitskool overlangs in kwarten of parten snijden (naargelang de grootte), harde kern verwijderen en de bladeren in fijne reepjes snijden. Uien, wortelen en paprika’s in kleine blokjes snijden.
Spek in reepjes of kleine plakjes snijden, en apart in koekenpan uitbakken
De groenten mengen met peper en paprikapoeder. Roerbakken in hete olie.
Tomatenpulp/tomato frito toevoegen, laten sudderen tot het meest vocht verdampt is. Daarna uitgebakken spek toevoegen en doorroeren.
Overdoen in een ovenschaal en nog 15 à 20 minuten in een voorverwarmde oven op 200 graden. In die tijd een keer omscheppen.
Op smaak brengen en afwerken met gehakte peterselie.
www.jammie040.nl
Comments