baharat wortelstamp met kikkererwten en kippengehakt
ingrediënten
- 600gr. winterpeen
- 800gr. kikkererwten (2 blikken van 400gr.)
- 600gr. kipgehakt naturel
- 2 belpaprika (1x rood, 1x geel) of puntpaprika’s
- 150gr. geraspte belegen kaas (kaas met veel smaak, bijvoorbeeld een combi van belegen kaas met Gruyere en Parmezaan)
- 10gr. verse platte peterselie
- 3 eetl. olijfolie
- 2 eetl. baharat kruidenmix
- 2 tenen knoflook
bereiding
Kook de geschilde en in stukken gesneden wortel, samen met de knoflook, ca. 15 minuten. Giet het af en vang 1 kopje van het water op.
Giet de kikkererwten af en spoel ze schoon onder de kraan. Snij de peterselie fijn en de paprika in ringen.
Bak het kippengehakt in 1/3 van de olie. Voeg na ca. 3 min. de paprika en baharat toe en bak dat nog zo’n 5 min. Peper en zout toevoegen naar smaak.
Stamp de gekookte wortel, knoflook, kikkererwten, peterselie. 2/3 van de olie en het kopje kookwater tot een smeuïge puree. Peper en zout toevoegen naar smaak.
Schep het kipgehakt in een lage ovenschaal (20 x 30 cm) en verdeel de wortelpuree erover. Verdeel de kaas erover en gratineer ca. 25 min. in het midden van de oven op 180 ºC.
Eet smakelijk!
www.jammie040.nl
Comments