Een lekker en ook eenvoudig recept: heerlijke smaken en makkelijk te maken. Een van onze favorieten om te maken én om te eten. Vooral als de koolrabi’s in het seizoen zijn; lekker knapperig en vers van smaak.
En daar zit dan ook het ‘geheim’ in van dit gerecht, de combinatie van de koolrabi met de gerookte forel is heel verfijnd, maar ook heel vol van smaak.
Een echte aanrader.
koolrabi en gerookte forel gratin
ingrediënten
- 1 of 2 koolrabi, ca. 800gr.
- 300 gr. gerookte forel
- 3 eieren
- 250 ml. slagroom of maak zelf een roux
- 1 bosje basilicum
- 200 gr. geraspte gruyère kaas
- mespunt gemalen komijn
- mespunt cayennepeper
- mespunt kurkuma
- zout (let op: gerookte vis is ook zout)
bereiding
Schil de koolrabi, snij in blokjes. Stoom of kook beetgaar en laat meteen onder koud water schrikken.
Klop de eieren met de room, breng op smaak met zout, komijn, kurkuma en cayennepeper. Let op met zout: de forelfilet is ook al flink gezouten.
Scheur basilicumblaadjes in stukjes, verkruimel de gerookte forel en meng ze door het eiermengsel. Meng tot slot de afgekoelde koolrabi erdoor.
Giet alles in een beboterde vuurvaste schotel, bestrooi met de geraspte gruyère kaas.
35 minuten in de voorverwarmde oven op 180° C tot er een goudbruin korstje ontstaat. Presenteer met een paar blaadjes basilicum of blaadjes van de koolrabi.
Eet smakelijk!
www.jammie040.nl
Comments