tips & tricks
Enkele tips die we tegengekomen zijn in het maken of fotograferen van gerechten… In de loop van de tijd zullen we steeds een tip of een trick toevoegen…
bakpapier
Regelmatig komt het in recepten voor dat de bakplaat of een springvorm bekleed moet worden met bakpapier. Dat gaat niet altijd even gemakkelijk; het is stijf en blijft nooit helemaal goed zitten.
Tip: knip een vel bakpapier grofweg op de gewenste maat. Verkreukel het helemaal tot een grote prop en houd die prop al knedend onder koud stromend water… Ontrafel de prop en je hebt een heel makkelijk stuk bakpapier wat perfect blijft liggen op de bakplaat of zich helemaal aanpast aan de spring- of bakvorm!
Stevia
We gebruiken het liefst zo min mogelijk koolhydraten. Dat betekent niet alleen zo weinig mogelijk suiker (en let op: in bijna álle producten die uit de fabriek komen zit suiker, en niet alleen in zoete producten). Maar ook weinig brood of pasta. En als we dat wel eten, dan is dat het liefst spelt of kamut als graanproduct.
We hebben een hele goede suikervervanger gevonden: Stevia. Maar dan niet de Stevia die je in de supermarkt koopt, want daar zijn allerlei stoffen aan toegevoegd om de bittere smaak, die er van nature inzit, te maskeren. Denk daarbij aan kunstmatige zoetstoffen zoals isomalt of apartaam, maar ook maltodextrine (een koolhydraat).
Tip: Sinds kort gebruiken wij Greensweet Stevia. Dit product bevat geen calorieën, geen koolhydraten en heeft geen invloed op de glycemische index. Ideaal dus voor sporters maar ook voor suikerpatiënten. Tot nu toe zijn wij ook enthousiast. Je zult het waarschijnlijk straks ook tegen gaan komen in de recepten op deze website.